Gezonde kinderopvang

Elk kind verdient een gezonde start

Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om kinderen een gezond voorbeeld te geven als het gaat om eten en bewegen. Dit is namelijk essentieel voor een gezonde ontwikkeling van kinderen. 

Kinderen die gezond eten en voldoende bewegen, zijn minder vaak ziek, kunnen zich beter concentreren, zitten lekkerder in hun vel en hebben een kleinere kans op overgewicht. Verder zullen kinderen die gewend zijn aan gezond eten en voldoende beweging, dit leefpatroon op volwassen leeftijd vaak overnemen.

Voeding en smaakontwikkeling

Vanuit onze pedagogische visie bieden wij kinderen de gelegenheid om op een speelse manier en op jonge leeftijd in aanraking te komen met ‘ander eten’, hun smaakontwikkeling te ontwikkelen, nieuwe ervaringen op te doen en gezond te eten. Bij De Peuterhoeve serveren wij daarom naast 2x per week de broodmaaltijd ook 2x per week een warme maaltijd als lunch. Een groot deel van de producten die wij gebruiken, zijn verse en authentieke producten uit de Hoeksche Waard. Kinderen leren dus spelenderwijs wat gezond is en dat gezond eten heel lekker is. Bovendien: Zien eten doet eten. Kinderen eten bij de opvang vaak beter dan thuis.

Voldoende en spelenderwijs bewegen

Gezonde kinderopvang gaat over meer dan alleen voeding. Zo is ook voldoende en spelenderwijs bewegen belangrijk voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Genoeg en gevarieerd bewegen draagt bij aan de ontwikkeling van motorische, persoonlijke, sociale en emotionele vaardigheden, bot- en spierontwikkeling, hersenontwikkeling en preventie van overgewicht. Om hierop aan te sluiten gaan wij dagelijks met de kinderen naar buiten, ook bij slecht weer!

Gezonde trakatie

Het vieren van verjaardagen en feestelijke gebeurtenissen doen de pedagogisch medewerkers met aandacht en veel enthousiasme. Bij een verjaardag van een kind op de groep, trakteren de pedagogisch medewerkers het kind op een feestelijke dag. Daarbij geven wij ouders mee dat een gezonde traktatie als een feestje gezien wordt. Op onze locatie hangt een traktatiebord met verschillende ideeën en voorbeelden.

Meer weten over gezonde ontwikkeling
bij Kinderdagverblijf De Peuterhoeve?

Kom gerust langs om het met eigen ogen te bekijken.

Kinderdagverblijf
De Peuterhoeve
Provincialeweg 4
3271 LW Mijnsheerenland
078 - 676 57 82
kdv@peuterhoeve.nl

KvK 24458793

Openingstijden

Maandag 07:30 - 18:00
Dinsdag 07:30 - 18:00
Woensdag 07:30 - 18:00
Donderdag 07:30 - 18:00

Algemene voorwaarden
Privacy verklaring Peuterhoeve
Privacy verklaring Coachinghoeve 
Klachtenregeling

Aanmelden
Inspectierapporten

Inspectierapporten KDV De Peuterhoeve

2022,  2021 (uitbreiding), 2021, 20192018, 2017

De Peuterhoeve leidt vakmensen op