Kindercoachpraktijk De Coachinghoeve
Shetlanders in actie bij kindercoachpraktijk De Coachinghoeve

Coaching met behulp van paarden

Paardencoaching voor kinderen

Kindercoachpraktijk De Coachinghoeve

Graag help ik kinderen om zichzelf en de wereld om hen heen beter te begrijpen. Door middel van allerlei speloefeningen ontdekken we wat jouw kwaliteiten en talenten zijn en wat jou zo bijzonder maakt. Want dát is wie jij bent en waar jouw kracht zit. Ieder kind mag gaan voelen en ervaren dat je er mag zijn! Samen gaan we opzoek naar jouw kwaliteiten, talenten, mogelijkheden, moed en dapperheid.

Shetlanders in actie bij kindercoachpraktijk De Coachinghoeve
Shetlanders in actie bij kindercoachpraktijk De Coachinghoeve

Coaching met paarden

Paarden zijn sociale dieren, kunnen onze emoties en ons gedrag feilloos aanvoelen en reageren hierop door dit te spiegelen. Zo wordt een paard drukker wanneer jij hoog in energie bent of juist heel rustig wanneer jij laag in energie bent.

Paarden zijn van oorsprong vlucht- en prooidieren. Zij zijn in de natuur degenen die gegeten worden. Daardoor zijn ze goed uitgerust met lange benen en kunnen ze over een heel lange afstand in een goed tempo vluchten. Als laatste optie zullen ze pas aanvallen. Omdat het prooi- en vluchtdieren zijn, zijn ze heel erg gespitst op het lezen van hun omgeving, maar ook op mensen en dieren als ze deze tegenkomen. Ze kijken naar onze spierspanning, ze registreren onze ademhaling en bepalen ook via geuren hoe het met ons gaat. Op basis daarvan besluiten ze ‘ben jij veilig om bij te zijn of moet ik vluchten?’. Een paard leest vooral roofdiergedrag. Wij zijn natuurlijk ook roofdieren, maar een paard leest vooral of wij ook echt roofdiergedrag vertonen. Op basis daarvan besluit hij of het veilig is voor hem om bij je te blijven of niet. Wanneer een paard zich veilig bij je voelt, gaat hij zich bij je aansluiten in zijn energie. Dus ben je bijvoorbeeld hoog in je energie, dan wordt het paard daar zelf ook vaak drukker van.

Het spiegelen van gedrag en emoties gaat automatisch. Het paard gaat direct mee in jouw energie, omdat je samen een kudde vormt. Dit komt omdat we de paarden weg hebben gehaald uit hun kudde en het paard zich vervolgens bij ons aansluit bij gebrek aan andere paarden. Het paard gaat vervolgens mee in jouw energie dat zowel hoog of laag kan zijn.

De kudde van De Coachinghoeve

Jenny van kindercoachpraktijk De Coachinghoeve

Jenny

Shetlanders van kindercoachpraktijk De Coachinghoeve

Jazz & Igor

Alpaca's

Schapen en kippen van kindercoachpraktijk De Coachinghoeve

Schapen

Mariëlle coacht met behulp van paarden

Ik ben Mariëlle van der Plaat ik ben niet alleen eigenaresse van kinderdagopvang De Peuterhoeve en buitenschoolse opvang De Speelhoeve maar ook pedagogisch medewerker en heb diverse trainingen voor het coachen van kinderen gevolgd. Werken met kinderen is waar mijn hart ligt, kinderen inspireren enorm! Zij zijn puur, eerlijk, creatief, slim, vindingrijk en beschikken over een prachtige eigenwijsheid. Zij zijn mijn belangrijkste inspiratiebron en ik leer nog iedere dag van hen.

Daarnaast ligt mijn hart ook bij paarden. Ik ben hiermee opgegroeid en kan uit eigen ervaring vertellen wat deze prachtdieren voor je kunnen betekenen. Kinderen hebben wel eens een duwtje in de rug nodig. Daarom ben ik me gaan verdiepen hoe ik paarden kan inzetten zodat kinderen meer bij hun gevoel komen en de wereld om hen heen beter begrijpen. Na het volgen van diverse opleidingen en trainingen in het coachen van kinderen ben ik gestart met Kindercoachpraktijk De Coachinghoeve.

Welke kindercoach methodes gebruik ik?

 In de coaching zet ik verschillende methoden in waarbij onder andere gekeken wordt naar geboortestukken & hechting, systemische sociale basisvaardigheden, familie-, gezin, en schoolsystemen. Door middel van coaching (met of zonder paarden) ga ik samen met de kinderen op zoek naar kwaliteiten, talenten, mogelijkheden, moed en dapperheid.

Het algemeen welbevinden van kinderen en hun sociaal-emotionele ontwikkeling staan voorop. Veel kinderen lopen tegen allerlei problemen op waarbij ze hulp kunnen gebruiken. Door middel van coaching met paarden komen kinderen dichter bij hun gevoel, kunnen zij gevoelens beter benoemen en ook uiten. Als een kind lekker in zijn/haar vel zit dan komen de prestaties en ‘schoolse resultaten’ van zelf.

Ik werk vanuit het positieve, vanuit wat een kind wel kan, in plaats van een label, diagnose of het niet kunnen: ieder kind is welkom!

Systemisch paardenopstelling bij kindercoachpraktijk De Coachinghoeve
Systemisch pedagoochelen bij systemische opstelling bij kindercoachpraktijk De Coachinghoeve

Werkwijze van De Coachinghoeve

In een eerste sessie (het intakegesprek) bespreken we de hulpvraag en aan de hand daarvan bekijken we of het raadzaam is een traject te starten. De (coach)trajecten stemmen we af op de situatie en de behoefte. Naast individuele sessies zijn ook groepssessies (ouder-kind of gezinssessies) mogelijk.

De duur en kosten van de coaching zijn afhankelijk van de hulpvraag en samenstelling van een traject en bespreken we tijdens de intake.

Systemisch paardenopstelling bij kindercoachpraktijk De Coachinghoeve

Systemisch paarden

Shetlander komt kijken bij systemische opstelling bij kindercoachpraktijk De Coachinghoeve

We werken niet alleen met paarden

Systemisch pedagoochelen bij systemische opstelling bij kindercoachpraktijk De Coachinghoeve

Systemisch pedagoochelen

Stallen van kindercoachpraktijk De Coachinghoeve

De stallen van de paarden

Systemisch pedagoochelen bij systemische opstelling bij kindercoachpraktijk De Coachinghoeve

Systemisch pedagoochelen

Locatie en contact

De sessies vinden plaats op de locatie van De Coachinghoeve, landelijk gelegen in Mijnsheerenland op het eiland De Hoeksche Waard.

Voor vragen, eventuele mogelijkheden of meer informatie kun je me altijd bellen. Liever mailen? Vul dan het formulier in. 

Kindercoachpraktijk De Coachinghoeve
Provincialeweg 4
3271 LW Mijnsheerenland
06 - 51 71 81 60
kdv@peuterhoeve.nl
BTW nummer: NL 002029484B11
KvK 24458793

Stel een vraag

Versturen

Kinderdagverblijf
De Peuterhoeve
Provincialeweg 4
3271 LW Mijnsheerenland
078 - 676 57 82
kdv@peuterhoeve.nl

KvK 24458793

Openingstijden

Maandag 07:30 - 18:00
Dinsdag 07:30 - 18:00
Woensdag 07:30 - 18:00
Donderdag 07:30 - 18:00

Algemene voorwaarden
Privacy verklaring Peuterhoeve & Speelhoeve
Privacy verklaring Coachinghoeve 
Klachtenregeling

Inspectierapporten KDV De Peuterhoeve
2019, 2018, 2017

Inspectierapporten BSO De Speelhoeve
2019, 2018, 2017

De Peuterhoeve leidt vakmensen op

BSO de Speelhoeve en De Coachinghoeve zijn onderdeel van Kinderdagverblijf de Peuterhoeve